dragonfly 28

De Dragonfly 28 is het grootste trailerbare model van Quorning Boats. Hierdoor bent u verzekerd van ultieme vrijheid. Met dit schip bent u vanuit de Benelux binnen enkele dagen in de Scandinavische wateren of aan de Middellandse Zee!

Ondanks zijn compacte afmeting zijn er aan boord vijf ruime slaapplaatsen: één tweepersoons slaapplaats in de voorste cabine en een slaapplaats voor één persoon (of voor twee kleine kinderen) in de achterste cabine. In de salon kunnen de zitplaatsen worden uitgevouwen tot twee eenpersoonsbedden. De slaapplaatsen zijn 2,00 meter lang.

 De salontafel is groot genoeg voor zes personen. De stahoogte is 1,80 meter, met meer stahoogte bij de kombuis als het schuifluik geopend is wat veel eigenaren doen met hulp van een sprayhood en kuiptent. Onder alle slaapplaatsen en op diverse plaatsen in de kombuis is opbergruimte. In de kuip zijn twee ruime bakskisten. De drijvers hebben elk een grote opbergplaats.

De grote kuip kan overdekt worden met de eenvoudig op te zetten kuiptent. De aandrijving gebeurt door een buitenboordmotor van 15 pk (met afstandsbediening) welke gekoppeld wordt aan de helmstok voor uitstekende manoeuvreerbaarheid. Alle zeilen worden vanuit de kuip bediend en de fok wordt standaard geleverd met een rolsysteem. In het grootzeil zijn twee enkellijns reefsystemen aangebracht. Deze configuratie maakt de boot bijzonder geschikt om ook shorthanden te kunnen varen.

De Dragonfly 28 wordt geleverd in twee uitvoeringen: Touring en Performance. Het verschil zit in de tuigage en een ander type drijvers. De Performance uitvoering heeft een 1,50 meter langere carbonmast met een groter zeiloppervlak, gecombineerd met modernere ‘wave-piercing’ drijvers met aanzienlijk meer drijfvermogen.

Meer weten?
Neem contact met ons op