dragonfly 40
De Dragonfly 40 is het vlaggeschip van Quorning Boats en het belangrijkste aspect van het ontwerp is comfort en gemakkelijke bediening. Comfort betekent voldoende ruimte beneden voor twee aparte tweepersoonshutten, inclusief toilet en douche, grote dinette en eettafel voor 8 personen en een functionele kombuis. Een nieuw ontworpen kuip zorgt ervoor dat alle lijnen naar achteren in de kuip zijn geleid, waardoor uw familie en gasten van de zeiltocht kunnen genieten zonder verstrikt te raken in de lijnen
.

Met het unieke Dragonfly Swing Wing-systeem kunt u binnen enkele minuten de brede drijvers van 8,4 m verkleinen tot slechts 4,0 m, zonder enige moeite. Hierdoor kunt u gemakkelijk aanmeren in een normale box zoals elke andere monohull, dit biedt erg veel flexibiliteit.

De hoog volume drijvers van de Dragonfly 40 bieden een grote stabiliteit, zelfs in ruwe zeeën. Dit maakt het een zeer veilige en stabiele boot voor lange afstanden en oceaanreizen.

De Dragonfly 40 is verkrijgbaar in vier versies: Alle versies zijn standaard uitgerust met een carbon mast. De Touring versie wordt geleverd met een zelfkerende fok voor gemak tijdens het cruisen. De Ultimate-versie heeft een grotere tuigage en biedt hogere prestaties.
Daarnaast zijn er twee versies waarbij verschillende onderdelen in carbon worden gebouwd, te weten de gehele drijvers, de beams, de hoofdschotten én de zwaardkast en mastondersteuning. Dit geeft een grote gewichtsbesparing, en met nóg meer zeillopervlak zijn dit de uitvoeringen voor degenen die geen compromissen willen sluiten op het gebied van comfort, snelheid en prestaties.


Meer weten?
Neem contact met ons op